Välkommen till Rörö Biblioteks och Hembygdsförening.


Föreningens mål är att bevara och utveckla vår hembygds särart t.ex. genom att försöka vårda naturen, levandegöra vårt historiska arv och befrämja förståelse och gemenskap mellan människor på våra öar och i vårt landskap. Detta gör vi bl.a. genom att samla foton och gamla föremål och annat dokumentärt material, ordnar föreläsningar i historiska och aktuella ämnen, naturvandringar, bya vandringar, kortare och längre utflykter med båt eller buss samt inbjuda till enklare fester.

 

 
 
 


Arbetet med Nya Bygdeboa

Många fina föremål har lämnats till Rörö Biblioteks- och Hembygdsförening. Tyvärr får de inte plats i den befintliga Bygdeboa. Därför bestämde styrelsen att bygga till ännu en bod. Birgitta Holmdahl hjälpte till med en ritning. Sen blev grannar tillfrågade och Nils-Åke Axelsson tog kontakt med kommunen.

När allt var godkänt kunde arbetet med byggnationen sättas igång. Den 20 augusti hjälpte Martin Mattsson till med röjning av buskage. Pye Palm kom med grävskopa och sponsrade sedan med takpannor. Under mycket god ledning av Lennart Olsson arbetade Nils-Åke Axelsson, Nils-Erik Boman, Ingvar Karlsson, Göran Nilsson, Folke Olausson och Nils-Arne Olofsson från tidig morgon till sen eftermiddag för att få bygget klart. Den 18 september var det dags för taklagsfest. Då inbjöds Rolf Schoultz, som hjälpte till med det elektriska, Tommy Mathiasen som såg till att det kom en slitstark matta på golvet och Per-Arne Forsberg som målade och såg till att det blev rätt färgsättning på huset.

Allt byggnadsmaterial till rabatterat pris kom från PAH-Bygg, Hönö.

Allt arbete var ideellt. Så ett stort tack och en eloge till alla de som arbetade och hjälpte till så att vi nu har en Ny Bygdeboa att glädja oss åt.